Speltekniker

Lagens lilla arm
Detta är ett västernlajv.
Lagen finns bara om den får tillfälle att upprätthållas, och knappt även då. Så var inte rädd för att råna banken/kyrkan/telegrafstationen. Och var jättegärna uppenbar med att du har gjort det! Slå på stort på Saloonen, satsa en rejäl summa i pokerturneringen, etc.

Men kom ihåg att det finns konsekvenser.
Att bli indragen i maktspelet mellan banditgängen har sina nackdelar samtidigt som det kan vara fördelar. Att t ex vara med i en duell och förlora innebär att din karaktär är ospelbar och kanske ej kan brukas senare på lajvet. Det gör att du förmodligen behöver mer än EN karaktär på årets lajv om du tänker vara ohederlig eller modig.

Saloonen
Saloonen är en knutpunkt där byn samlas efter solnedgång. Så se till att dra dit! Ta med dig handarbete, spela lite poker, sjung psalmer eller ta med eget sånghäfte, etc. Om du kan komma på någonting att göra, så gör det i saloonen. Det är ingen saloon om den bara används till måltider! Köp alkoholfri Whisky i baren eller ställ dit din egen premium och köp för inlajvpengar.

Göra upp saker i förväg
Ibland kommer du att se folk slåss och bråka. Detta ser givetvis coolt ut om det sker spontant, men det är ännu lättare att få till en snygg scen om ni pratar om det i förväg! Detta är också ett jättebra sätt att bygga karaktärer och markera dem: En traditionell mor som inte vill låta sin son gifta sig med en indiankvinna ser mycket strängare ut om hon skäller ut honom på öppen plats.

Telegrafen
Ge spel åt telegrafen! Den är kanske bara öppen under några timmar om dagen, så skriv gärna telegram till folk utanför byn! Speciellt om du får tråkigt eller har lite dötid. Vi kan ej garantera svar på alla telegram, men kommer att göra vårt bästa efter de omständigheter som uppstår.