Sökta Roller

Den här listan kommer att ändras under tidens gång.

James O’Neill [Tillsatt!!]

Du spelar rollen som James O’Neill, mannen som ledde arbetet med att färdigställa sidospåret vid den utbrända järnvägsstationen. Men eftersom Gordon Shunter är död fick du aldrig betalt för arbetet. Men du har en ny plan redo. Det går ju fler tåg på spåret. Nu behöver du bara någon som kan genomföra planen. Något av Slow Rivers gäng skulle fungera bra. Bara man kan få dem att göra som du vill.
Detta är lajvets enda ”förskrivna” roll. Det betyder inte att du är låst i vad karaktären ska göra. Du har mycket frihet med den även om vi har vissa saker som vi vill att du gör med den. Vi kan däremot garantera att det kommer hända saker runt denna karaktär. Vill du spela James hör av dig till oss arrangörer. Det finns även möjlighet att komma som grupp där övriga deltagare är rallare. Dessa får möjligheter att vara allmänt ruffliga och till en hel del fritt spel. De är även de sura för att de inte fått betalt för jobbet. Något som tas ut på allt och alla. Helst på deras förman James. Lojaliteten mäts i dollar. Inte i personkemi.

Meningen är alltså inte att James ska råna tåget själv, även om han förmodligen är med under själva rånet, utan ta hjälp av ett eller flera andra gäng i Slow River. James behöver alltså förhandla sig till ett avtal med ett eller flera av gängen för att kunna lyckas med sin plan. Men det är mycket som behöver gå i lås för att han ska lyckas med sin plan. Vägen dit är säkert krokig, full av svek, löften, våld, lönndom, intriger och falskspel. Och den ende som vet hur planen ser ut är James.

Rallare

Det finns även möjlighet att komma som grupp där övriga deltagare är rallare. Dessa får möjligheter att vara allmänt ruffliga och till en hel del fritt spel. De är även de sura för att de inte fått betalt för jobbet. Något som tas ut på allt och alla. Helst på deras förman James. Lojaliteten mäts i dollar. Inte i personkemi.

Banditledare/Banditer

Är ni ett gäng som vill spela lite dingel med byns invånare och andra banditgäng.  Eller varför inte byta gäng under lajvets gång. Intrigmöjligheterna är oändliga. Allianser mellan gäng, förräderi, lönnmord, dueller, maktkamp med revolvern och rejäla slagsmål är er vardag. Du som är banditledare är gruppledare för gänget och kommer vara kontaktperson mot arrgruppen.

Investerare/affärsmän

Du är på jakt efter att starta upp en verksamhet i eller strax utanför Slow River. Kanske arbetar du på det stora skogsbolaget? Eller tror du kanske att du kan starta upp den nedlagda gruvan igen (det finns ju andra metaller än guld). Eller har du några andra idéer om vad som kan tänkas vara en lönsam verksamhet. Vi söker efter en eller flera personer som spelar investerare utifrån. Glöm dock inte att Slow River är en laglös stad och ni kan behöva skaffa er beskydd.

Undercover-agent

Vi söker efter 2-3 personer som kan tänka sig att spela undercover-agenter (vi tänker dock inte skriva ut här för vem 🙂 ). Ni kommer då att få skapa både en egentlig roll samt en täckmantel för er roll. 

Förslag på andra karaktärer som förgyller Slow River

Korthaj/Gunslinger
Du kommer till Slow River med skjortärmarna fulla med spelkort och revolvern fullt laddad. Erbjud dina tjänster till den som betalar bäst. När du inte jobbar så sitter du och spelar poker på Saloonen med en flaska Whisky bredvid… 

Vanliga arbetare i Slow River.
Dessa behövs ju alltid. Ni kan vara snickare, hovslagare, journalist, skomakare, doktor, begravningsentreprenör, farmare, guldvaskare, trapper, cowboy, bokbindare eller varför inte daglönare. Fantasin är gränsen. Tänk på att du är lite lägre klass. Du beblandar dig inte med banditerna. Däremot så får ni gärna spotta bakom deras ryggar och visa förakt för dem… Ett medborgargarde KAN vara en bra idé att försöka få till. Om ni törs vill säga. 


Kökspersonal/Saloonpersonal
*GRATISPLATSER*
Känner ni att det är lite ont om pengar i kassan ? Är ni inte rädda för att hugga i lite när det behövs ? Köket och Saloonen kan vara ett alternativ till er. Vi erbjuder ett gäng gratisplatser för de som jobbar i köket. Det ger mindre tid till spel med folket i byn men en underbar sammanhållning i arbetslaget. Arbetsuppgifter som att hugga ved, bära vatten, servera mat, diska kökets disk, stå i baren, utstå kockens vrede, vara liten som en myra när chefen tycker du jobbar för lite osv… Och det är faktiskt mycket roligare än det låter. Självklart är det inte bara jobb. Spel i byn kommer att finnas tid till.

 

TRYGGHETSVÄRDAR
*GRATISPLATSER*
Vi söker även två trygghetsvärdar dit deltagarna kan söka sig om problem uppstår och man inte vill ta det direkt med arrangörsgruppen av olika anledningar.

Denna roll är en bisyssla så självklart ska du komma som din roll och lajva som vanligt när du inte behöver agera trygghetsvärd. Dock ska inte trygghetsvärdar ha våldsamma eller utåtagerande roller. 

Arbetsuppgifter:
Vara en helt oberoende koppling mellan deltagare och arr.
Ha en extra säng till övers om det blir problem med grupp eller liknande.
Tillhandahålla offstöd.

Vill du vara trygghetsvärd eller arbeta i köket behöver du få detta godkänt av arrangörerna respektive köket innan du fyller i din anmälan.