Sökta Roller

Våra SÖKTA ROLLER är roller som kommer att vara delaktiga i stor del av lajvets intriger. Vi har lagt stor vikt vid att ge dessa roller sysselsättning då de är nödvändiga för huvudintrigen under årets lajv.

 

Den här listan kommer att ändras under tidens gång.

James O’Neill

Du spelar rollen som James O’Neill, mannen som ledde arbetet med att färdigställa sidospåret vid den utbrända järnvägsstationen. Men eftersom Gordon Shunter är död fick du aldrig betalt för arbetet. Men du har en ny plan redo. Det går ju fler tåg på spåret. Nu behöver du bara någon som kan genomföra planen. Något av Slow Rivers gäng skulle fungera bra. Bara man kan få dem att göra som du vill.
Detta är lajvets enda ”förskrivna” roll. Det betyder inte att du är låst i vad karaktären ska göra. Du har mycket frihet med den även om vi har vissa saker som vi vill att du gör med den. Vi kan däremot garantera att det kommer hända saker runt denna karaktär. Vill du spela James hör av dig till oss arrangörer. Det finns även möjlighet att komma som grupp där övriga deltagare är rallare. Dessa får möjligheter att vara allmänt ruffliga och till en hel del fritt spel. De är även de sura för att de inte fått betalt för jobbet. Något som tas ut på allt och alla. Helst på deras förman James. Lojaliteten mäts i dollar. Inte i personkemi.

Meningen är alltså inte att James ska råna tåget själv, även om han förmodligen är med under själva rånet, utan ta hjälp av ett eller flera andra gäng i Slow River. James behöver alltså förhandla sig till ett avtal med ett eller flera av gängen för att kunna lyckas med sin plan. Men det är mycket som behöver gå i lås för att han ska lyckas med sin plan. Vägen dit är säkert krokig, full av svek, löften, våld, lönndom, intriger och falskspel. Och den ende som vet hur planen ser ut är James.

Banditledare/Banditer

Är ni ett gäng som vill spela lite dingel med byns invånare och andra banditgäng. Tänk på att det här kan vara en roll som dör. Reservkaraktärer eller karaktärer ni kan döda av under lajvet är bra att ha med. Byt en skjorta, hatt eller liknande och kom som en annan bandit i gänget. Eller varför inte byta gäng under lajvets gång. Intrigmöjligheterna är oändliga. Allianser mellan gäng, förräderi, lönnmord, dueller, maktkamp med revolvern och rejäla slagsmål är er vardag.
Du som är banditledare är gruppledare för gänget och kommer vara kontaktperson mot arrgruppen.

Investerare/affärsmän

Du är på jakt efter att starta upp en verksamhet i eller strax utanför Slow River. Kanske arbetar du på det stora skogsbolaget? Eller tror du kanske att du kan starta upp den nedlagda gruvan igen (det finns ju andra metaller än guld). Eller har du några andra idéer om vad som kan tänkas vara en lönsam verksamhet. Vi söker efter en eller flera personer som spelar investerare utifrån. Glöm dock inte att Slow River är en laglös stad och ni kan behöva skaffa er beskydd.

Undercover-agent

Vi söker efter 2-3 personer som kan tänka sig att spela undercover-agenter (vi tänker dock inte skriva ut här för vem 🙂 ). Ni kommer då att få skapa både en egentlig roll samt en täckmantel för er roll. 

NPC:er

Vi söker personer som är villiga att spela olika roller som är viktiga för intrigen. Det kan röra sig om allt ifrån en grupp som kan användas till överfall/bakhåll till specialskrivna karaktärer som är viktiga för lajvet. Omfattningen rör sig allt ifrån någon timmes ”jobb” till en roll som varar hela lajvet. För kortare insatser räcker det alltså med att NPC:n fungerar som en sidokaraktär till ens vanliga roll. Det som alla NPC-roller har gemensamt är att de garanterar bra spel. Är du intresserad av att spela en NPC anger du detta i anmälan. Det finns idéer på möjliga NPC-roller men inget är hugget i sten och utformningen av NPC-rollen sker i samråd mellan arr och spelare.

Förslag på andra karaktärer som förgyller Slow River

Korthaj/Gunslinger

Du kommer till Slow River med skjortärmarna fulla med spelkort och revolvern fullt laddad. Erbjud dina tjänster till den som betalar bäst. När du inte jobbar så sitter du och spelar poker på Saloonen med en flaska Whisky bredvid… 

Glädjeflicka

Dessa kan finnas i överflöd. Tänk på att det kan bli konflikter mellan olika ”stall” om kunderna. Det kan spelas på våldsamheter med dessa. Här sätter ni som spelar ALLA gränser. Vill ni inte vidröras alls så sägs detta. Er säkerhet går före ALLT! Har ni frågor så kontakta arr så löser vi det.

Vanliga arbetare i Slow River.

Dessa behövs ju alltid. Ni kan vara snickare, hovslagare, journalist, skomakare, doktor, begravningsentreprenör, farmare, guldvaskare, trapper, cowboy, bokbindare eller varför inte daglönare. Fantasin är gränsen. Tänk på att du är lite lägre klass. Du beblandar dig inte med banditerna. Däremot så får ni gärna spotta bakom deras ryggar och visa förakt för dem… Ett medborgargarde KAN vara en bra idé att försöka få till. Om ni törs vill säga. 


Kökspersonal/Saloonpersonal
*GRATISPLATSER*

Känner ni att det är lite ont om pengar i kassan ? Är ni inte rädda för att hugga i lite när det behövs ? Köket och Saloonen kan vara ett alternativ till er. Vi erbjuder ett gäng gratisplatser för de som jobbar i köket. Det ger mindre tid till spel med folket i byn men en underbar sammanhållning i arbetslaget. Arbetsuppgifter som att hugga ved, bära vatten, servera mat, diska kökets disk, stå i baren, utstå kockens vrede, vara liten som en myra när chefen tycker du jobbar för lite osv… Och det är faktiskt mycket roligare än det låter. Självklart är det inte bara jobb. Spel i byn kommer att finnas tid till.

 

TRYGGHETSVÄRDAR
*50% rabatt på avgiften*

Vi söker även två trygghetsvärdar dit deltagarna kan söka sig om problem uppstår och man inte vill ta det direkt med arrangörsgruppen av olika anledningar.
Denna roll är en bisyssla så självklart ska du komma som din roll och lajva som vanligt när du inte behöver agera trygghetsvärd.

Arbetsuppgifter:
Vara en helt oberoende koppling mellan deltagare och arr.
Ha en extra säng till övers om det blir problem med grupp eller liknande.
Tillhandahålla offstöd.
Som tack för hjälpen så kostar denna roll bara 200 kr för lajvet.

Anmälan till trygghetsvärd skickas till vår arrangörsmail
arrdmh@outlook.com utöver din vanliga anmälan här på hemsidan.