Alkohol

Alkohol

Död mans hand är ett lajv där det förekommer alkohol, och det kan förekomma hög feststämning och det är helt ok att dricka och festa på DMH.  Men det finns saker som du bör vara uppmärksammad på:

Se till att du kan vara i din roll hela tiden. Bli inte så berusad att du förstör för andra.

Tänk på att andra kan uppfatta det som extra obehagligt om du börjar hota eller bli närgången om du har druckit.

På Saloonen på kvällarna gäller även följande:

  • Du får inte bära skrymmande vapen.
  • Vapen får inte sticka ut i mittgången eller vara i vägen för personalen.
  • Vapen får inte hängas i bjälkar, rep eller annat där de kan ramla ner.
  • Om någon ändå trots ovanstående regler ändå ber dig lämna ifrån dig vapnet, flytta det eller ställa det på utsidan, så måste detta sägas (diskret) med ordet “OFF” först och då ska detta följas eftersom det i så fall är – och alltid måste vara – av off-mässiga skäl så inga eventuella missförstånd uppstår inlajv.
  • Truga inte heller på någon annan alkohol, ett nej är ett nej och ska respekteras.
  • Om du känner dig otrygg på något sätt – kontakta arrangörerna eller trygghetsvärdar 

Minderåriga får inte dricka alkohol. Målsman eller annan vuxen på lajvet ansvarar för minderåriga. Du som spelare har ansvaret att säga nej om någon bjuder dig på alkohol. Det är helt okej att fråga vad det är som bjuds om man är osäker, samt fråga om någon har åldern inne för att dricka Premium. Observera att personer under 18 år behöver delta på lajvet med vuxet sällskap. Ange vem i anmälan, så vi vet.

Premium / Ej Premium

All dryck med alkohol i, oavsett halten, kommer att heta något med premium. Beställer man en t ex Cider Premium, så kommer man få en alkoholhaltig dryck.

All annan dryck benämns utan premium. Beställer du en öl, så kommer den att vara alkoholfri. Med alkoholfri menas 0% alkohol. Lättöl är inte alkoholfri.

De ställen som serverar alkohol måste ha minst ett alkoholfritt alternativ att erbjuda. Den alkoholfria whiskyn, moonshine med mera kan bestå av saft, ingefärsdricka eller någon annan alkoholfri dryck.

Diverse importerade drycker på SALOONEN!

Det uppskattas att ha med sig egen alkohol i en namnad  flaska (karaktärens namn) och ställa in den i baren på saloonen. Märkningen skall vara tydlig med stora bokstäver. Sedan kan man beställa sin James Finnigans Finest. OBS att dessa namnade drycker inte behöver benämnas premium, då vi inte vet om det är alkohol eller inte i dem. Vad du vill ha i just din namnade flaska är upp till dig. På menyn kommer dessa drycker dock att stå som Diverse importerade drycker.

Överförfriskade kommer att ombes att gå och lägga sig. Följs inte detta kommer personen att avvisas från området. Huvudarrangör i samråd med medarrangörer avgör vem som är tillräckligt full för att bli avvisad.

Sammanfattning

Inget alkoholfritt lajv
Bjud ej om du är osäker på ålder
Truga inte, nej är ett nej.
Premuim = alkohol oavsett halten.
Ej premium = alkoholfritt
Diverse importerade drycker =
Din egna namnade flaska på Saloonen Dirty Dicks.