Detta har hänt

Situationen i Amerika och Minnekapi

Hösten 1868 

Presidentvalet i höstas blev som förutspått mycket jämnt och rösterna fick räknas om för att säkerhetsställa korrektheten, men ingen vinnare kunde utses, då många röster försvunnit i delstater runt om i landet. Republikanernas representant, general Ulysses S. Grant och Demokraternas, Horatio Seymor började ganska omgående färdas runt bland de delstater där valresultatet varit jämnt. 

Vintern 1868

Under vintern drabbades General Ulysses S. Grant av hög feber och fick avgå som kandidat. Det sägs att han fortfarande mår mycket dåligt och i Junky News lyftes en teori att han skulle blivit förgiftad av Demokraternas ledare. Istället klev republikanen Charlotte R. Clay fram och vann till slut valet. I Minnekapi var valet väldigt jämt, men till slut vann Clay även där.

Våren 1869

Clay installerades som president, upprörda röster har hörts runt om i de delstater som röstat för Demokraterna. Under våren införde president Clay stränga restriktioner vad gäller försäljning av alkohol vilket spädde på protesterna. Visserligen var det fortfarande möjligt med undantag mot restriktionerna på delstatsnivå, men flera demokratiska stater valde att gå på presidentens linje. I Minnekapi har guvernör Nathan Johnston valt att införa ett tillfälligt spritförbud för dem som inte har tillstånd. Flera falska tillstånd har också varit i omlopp.  

Sommaren 1869

Det som under våren började som spridda protester mot presidenten har i flera delstater lett till väpnade konflikter mellan den lokala ordningsmakten och demonstranter och paramilitära grupper har bildats runt om i landet. Dessa gruppers syften är inte helt tydliga och verkar variera en del mellan de olika grupperingarna men i pamfletter och i vissa lokala tidningar har det börjat dyka upp texter som uppmanar delstater att bryta sig ur de förenta staterma Allt detta har lett till en allmän oro i landet. En oro för ett nytt inbördeskrig.

I Minnekapi har flera militära transporter plundrats av en grupp tungt beväpnade individer. Mycket pekar på att hjärnan bakom är den fd kapten vid fortet, Kapten Middleton som nu är federalt efterlyst misstänkt för landsförräderi.