Funktionärer

Här beskrivs i korthet de funktionärer som vi söker till lajvet. Vill du vara en funktionär och därmed få full eller delvis återbetalning på anmälningsavgiften kontakta oss i arrangörsgruppen

Kökspersonal/Saloonpersonal
*Full återbetalning*
Känner ni att det är lite ont om pengar i kassan ? Är ni inte rädda för att hugga i lite när det behövs ? Köket och Saloonen kan vara ett alternativ till er. Vi erbjuder ett gäng gratisplatser för de som jobbar i köket. Det ger mindre tid till spel med folket i byn men en underbar sammanhållning i arbetslaget. Arbetsuppgifter som att hugga ved, bära vatten, servera mat, diska kökets disk, stå i baren, utstå kockens vrede, vara liten som en myra när chefen tycker du jobbar för lite osv… Och det är faktiskt mycket roligare än det låter. Självklart är det inte bara jobb. Spel i byn kommer att finnas tid till.

Trygghetsvärdar
*Full återbetalning*
Vi söker även två trygghetsvärdar dit deltagarna kan söka sig om problem uppstår och man inte vill ta det direkt med arrangörsgruppen av olika anledningar.

Denna roll är en bisyssla så självklart ska du komma som din roll och lajva som vanligt när du inte behöver agera trygghetsvärd. Dock ska inte trygghetsvärdar ha våldsamma eller utåtagerande roller. 

Arbetsuppgifter finns beskrivna i detalj här: https://dmh.berghemsvanner.se/trygghet-och-likabehandling/

Saloon-spelansvarig **TILLSATT**
*Full återbetalning*

För att motverka eventuell lajv-tristess söker vi en person som kan dra igång sällskapsspel inne på saloonen. Det kan handla om att organisera en mindre pokerturnering eller spel i backgammon, dam, eller domino. Tanken är att avsätta en liten budget att köpa in tidstypiska spel som passar både vuxna och barn.

NPC
*Delvis eller full återbetalning*
Du står till arrangörs-teamets förfogande under delar eller hela lajvet, t ex som en ren överfallstyrka. Beroende på din insats kan du få delvis eller full återbetalning