Alkohol

Alkohol

Detta är inte ett nyktert lajv, men inte heller ett fylleslag.
Ta ansvar så att du inte förstör spelet eller skapar en stämning som blir olustig för barn och andra som är nyktra. Har du problem att hålla karaktär är du för berusad.Bjud aldrig en okänd person på alkohol, då det kan vara svårt att uppskatta den andres ålder. Truga inte heller på någon annan alkohol, ett nej är ett nej och ska respekteras.

Överförfriskade kommer att ombes att gå och lägga sig. Följs inte detta kommer personen att avvisas från området. Huvudarrangör i samråd med medarrangörer avgör vem som är tillräckligt full för att bli avvisad. Det finns även en alkoholmätare på området som kan användas för att avgöra tveksamheter.

Premium / ej premium
All dryck med alkohol i, oavsett halten, kommer att heta något med premium. Beställer man en t ex John Short Premium, så kommer man få en alkoholhaltig dryck.

All annan dryck benämns utan premium. Beställer du en Buffalo Old Beer, så kommer den att vara alkoholfri. Med alkoholfri menas 0% alkohol. Lättöl är inte alkoholfri.

De ställen som serverar alkohol måste ha minst ett alkoholfritt alternativ att erbjuda. Den alkoholfria whiskyn, moonshine med mera kan bestå av saft, ingefärsdricka eller någon annan alkoholfri dryck.

Missförstånd kommer att uppstå. Om din rollperson har fått fel dryck, så passa på att spela på det. -Vad är det här för blask? Spär ni ut spriten med tjursvett? Eller -Det är någon som har pissat fotogen i min mjölk!

Diverse importerade drycker på SALOONEN!
Det uppskattas att ha med sig egen alkohol i en namnad  flaska (karaktärens namn) och ställa in den i baren på saloonen. Märkningen skall vara tydlig med stora bokstäver (det är skumt inne i saloonen). Sedan kan man beställa sin James Finnigans Finest. OBS att dessa namnade drycker inte behöver benämnas premium, då vi inte vet om det är alkohol eller inte i dem. Vad du vill ha i just din namnade flaska är upp till dig. På menyn kommer dessa drycker dock att stå som Diverse importerade drycker.

    Sammanfattning
Inget alkoholfritt lajv men inget fylleslag.
Bjud ej okända, lagning är olagligt.
Truga inte, nej är ett nej.
Premuim = alkohol oavsett halten.
Ej premium = alkoholfritt
Diverse importerade drycker = Din egna namnade flaska på
Saloonen Dirty Dicks.