Kläder

Kläder

Tumregel
En tumregel för Död Mans Hand är att man skall få en känsla av vilda västern, så även när det gäller kläderna. Det viktigaste är inte att pricka in modet som var just på 1860-talet. Om du vill ha inspiration, så leta upp första bästa western film du hittar, kolla sedan vad du har i garderoben och komplettera resten med några inköp, så har du en bra början.

Här är är lite exempel på kläder för kvinnor Western emporium ladies
och för män Western emporium men

Enkla knep
Man kan hitta en hel del på second hand. Plastknappar kan man byta mot metall eller trä, klipp bort kragen på en skjorta, sprätta bort hällor och sätt dit knappar för hängslen, ofta räcker det med små ändringar för att få lite mer westernkänsla på grejerna.

Barnkläder
Kläder för barn kan vara lite knepigare att hitta då de inte hade kläder för barn på den tiden på samma sätt som vi har i dag. De hade samma kläder som de vuxna men givetvis mindre storlekar. Vi är dock väldigt toleranta när det gäller barnen. Det viktigaste är att kan leka och ha kul.

Enkla knep igen
Även med barnens kläder kan man med små knep som att ta bort märken, byta knappar, använda sidenband, hängslen istället för skärp med mera för att få dem att passa in i miljön.